onsdag den 16. december 2015

Uafhængig, ja tak.

Som jeg skrev igår, så er den hund vi har fået en helt anden slags type end Balder.
Hun er meget afhængig af mig, sover ovenpå mig, ved mig, putter gerne og egentlig kun i sofaen ved mig, egentlig bare mit eget lille klistrekasus.

Jeg har øvet wc-besøg hvor hun skal lærer at blive udenfor, ikke noget hun er synderligt begejstret for. Hun er med i bilen om morgenen og eftermiddagen, når drengene skal hentes. Det går umiddelbart godt nok. Transportkassen er tryg og rar.

Meeeen, det der alene-hjemme-træning, hold nu ferie. Det gik supergodt igår, idag, not so much.

Så jeg har googlet og læst, og gjort ved. For hvis hun skal blive i vores familie, skal hun selvfølgelig trives og lærer at være alene hjemme. Ellers er det skidt for hende, og os.

Jeg har lagt en plan. Udførlig, på tidspunkts-niveau næsten.

Slut med at sove i min seng, den er død så jeg ligger på gulvet på madrasserne (Jagtvej 69-typen), for jeg kan ikke holde hende i kurven, når hun selv kan kravle op.
Halløjsa sofa, vi skal være venner den nærmeste tid, og Mols skal putte i sin kurv om natten og have det alletiders med det. 
Jeg tror og håber at det kan løsrive det der afhængighedsflip hun har med mig. 

Jeg er jo hverken adfærdsbehandler eller ekspert, men jeg tror det er vejen frem, kombineret med mere struktur i hverdagen, socialisering ude og omkring, selvom at hun fryser efter 3 min. Kliché som det er, så har jeg bestilt hendes første striktrøje, men hvad pokker skal man gøre når kræet ryster som espeløv. Så hellere en varm hund, og så må folk tænke sit.

Mit håb(pretty please) er, at hvis jeg går konsekvent frem, træner hende, stimulerer hende og hun samtidig cutter afhængigheden af mig, så kan hun sagtens lærer at være alene hjemme.
Går den ikke, så er jeg på den. Så tror jeg hun skal være i et hjem, hvor de er hjemme hele tiden, nogle hunde kan jo bare ikke trives med at ejer har fuldtidsjob, og det ved man jo ikke før man har prøvet, øvet, trænet og ikke mindst hentet hunden hjem.

Update omkring hvordan det hele er gået, følger senere idag.. (Jeg har nemlig skrevet det her på forhånd)

Ingen kommentarer: